Blaasmuziek links

Om te weten te komen wat er op blaasmuziekgebied te doen is kan de site polkafest worden geraadpleegd. Deze site geeft in één oogopslag waar en wanneer evenementen en concerten worden georganiseerd met vooral Tsjechische blaasmuziek. Kapellen kunnen zich gratis registreren op de site en vervolgens doorlopend hun evenementen vermelden. Belangstellenden kunnen de site raadplegen voor een muziekevenement naar keuze.
Klik op het logo om naar de site te gaan
______________________________________________________________________________________________________________________________

Er zijn heel veel blaaskapellen actief die Tsjechische volksmuziek spelen. Een groot aantal speelt Boheemse muziek in Egerländerstijl en er bestaat ook een aantal dat Moravische muziek speelt. Er zijn ook kapellen die een mix van deze muziekstijlen spelen. Bohemen en Moravië zijn landstreken van Tsjechië. Op de site van het blaasmuziek-programma “Zlata Muzika” is  een pagina opgenomen met een overzicht van blaaskapellen. Op de pagina zijn kapellen opgenomen uit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije. Het gaat zowel om beroeps- als amateurorkesten.De pagina vermeldt ook ensembles die Oberkrainermuziek spelen. Een muziekstroming uit Slovenië.
Klik op het logo om naar de site te gaan